Salı, Aralık 02, 2008

~~ ISPANAK PÜRESİ ~~


Yeni keşfettiğim bu lezzeti ailecek çok sevdik.Zeytinyağlı ıspanak yapmaya bir süre ara verip, alternatif yemeklerini yapayım diye tarif ararken buldum.Tarif, yine Emine Beder’in Büyük yemek kitabından.Tavuk,köfte ve et yemeklerinin yanına, pilavla ve fırın patatesle beraber çok yakışıyor!Besleyiciliğinden hiç bahsetmeye gerek yok,açıkça ortada.Bazı zamanlar kendi başına öğünümüz oluyor. Ben, özellikle tavuk yememekte ısrar eden oğluma tavuğu lezzetli gösterebilmek için yapıyorum.

Tavuk yemekleri olarak,oğluma cazip gelebilecek, bana tavsiye edebileceğiniz,alternatif tarifleriniz varsa yazar mısınız? İnanın çok sevinirim…Herkese huzurlu,bereketli, bir hafta dileklerimle.…



ISPANAK PÜRESİ;
_4 kişilik_


· Yarım kilo ıspanak
· 1 adet orta boy soğan
· 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ (40 gr.)
· 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
· 1 su bardağı süt
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI;

1. Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve yapraklarıyla köklü ve dallı kısımları ayıralım.
2. Hiç su eklemeden kendi bıraktıkları suyla diriliklerini kaybedene kadar haşlayalım.
3. Haşlanınca kenara alıp süzgece koyup süzelim.ve doğrayalım
4. Bir tencereye yağı koyup altını açalım ve küp doğranmış soğanı ekleyelim.pembeleşene kadar kavuralım.
5. Unu ekleyip hızlıca karıştırıp sarartalım.doğradığımız ıspanakları ekleyip 2 dk.kavurmaya devam edelim.
6. Karıştırmaya ara vermeden yavaşça sürü ekleyelim.
7. Tuzunu,şekerini ekleyip ıspanaklar sütü emip püre kıvamına gelene dek pişirelim ve ateşten alalım.
8. Püreyi servis tabağına alıp ılık veya soğuk servis yapalım.


& ıspanak püresi et,tavuk ve köfte yemeklerinin yanına yakıştığı gibi tek başına da lezzetli bir yemek.& ben köklerini ayırdıktan sonra yapraklarıyla beraber dallarını da ekledim ama dalları çok kart yani iri ise ayırmanız iyi olur.& ben ıspanakları yemek yapar gibi ince kesmedim irice doğradım.

13 yorum:

  1. Canım çok şık leziz ve sağlıklı ellerine sağlık bu şekilde hiç yapmamıştım denemek lazım öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Canim bayildim,ellerine saglik,valla efes bir goruntu,harikasin,denenmesi gerek bir tarif...opuyorum

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık salihacım,ben ıspanağa illa kıyma ekliyorum zaten ben biliosun hiç otobur biri diilimdir bunada eklenebilinirmiki acaba ??

    bi nevi beşamelli ıspanak gibi bişi kanımca

    YanıtlaSil
  4. canım çok şık özellikle çocuklar için çok besleyici bir lezzet.ellerine sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. nefis bir şey olmuş.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler..

    YanıtlaSil
  7. Çok iyi bir fikir bu Saliha'cığım, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. salihacığım, harika görünüyor,

    bizimkilerde hep aynı şekilde yemekten bıktı ıspanağı, dün ben de ıspanaklı börek yaptım. bir daha ıspanak alınca da senin tarifinle yapayım.

    aşağıdaki çöreklere de gözüm kaydı, gerçekten nefis görünüyor

    ellerine sağlık

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. HAYATIM ELLERİNE SAĞLIK ay ben nie büyük harfle yazmışım:))) neyse pek güazel görünüyor sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. deryacım,dene bak cok seveceksın,tesekkurler,sevgıler..

    hurıye,tesekkurler canım..

    aylın,denemek lazım kıymayı:)besamele evet benzıyor ama tam degıl:)

    benım yemeklerim,tesekkurler,

    defneylebırlıkte,sagol,

    banucum,sagol canım,

    betul,tesekkurler,

    semacım,sagol canım,evet bızde bıktık kıymalısı ve z.yaglısından:))

    gonul sagol canım...sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  11. Çok lezzetli görünüyor. Ispanağı zaten severim, buna bayılacağımdan eminim.
    Ben tarif defterindeki yalancı kalamar tarifini yapıyorum. Hepimiz çok seviyoruz. Yapımı da çok pratik. İlk aklıma gelen bu oldu. Tarife bir bak istersen:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. pelincım tesekkurler canım..hemen bakacagım tavsıyen ıcın nekadar tesekkur etsem azdır canım..sevgılerımle

    YanıtlaSil
  13. superrr oldu..ben blenderdan gecirdim ıspanagı.ana yemek olarak yedik

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz:)